Mijn lopende Projecten

Kinderboekjes

Sinds mijn dochter verhaaltjes wilde horen voor het slapen gaan en ik zo eigenwijs was om ze ter plekke zelf te verzinnen in plaats van gewoon een boek te pakken en voor te lezen, ben ik ze gaan opschrijven. Niet allemaal, alleen die verhaaltjes die mijn dochter en ik allebei leuk vonden. 

Ik kwam erachter dat het schrijven me rust en ontspanning gaf. Even de drukte van alledag vergeten en mijn fantasie de volle ruimte geven. Zo zijn er al vier kinderboekjes klaar om geïllustreerd te worden en zijn er nog twee in de maak. 

 

Gedichten

Niet altijd wil ik verhalen schrijven. Soms liever een gedicht. Afhankelijk van mijn stemming en de situatie. Inmiddels zijn er al genoeg gedichten om zeker drie bundels te maken. Dat bespaar ik de lezer echter. Het meeste is bagger en had alleen tot nut dat het mijn gemoedstoestand weergaf en ik die van mij af kon schrijven. Gedichten als therapie dus. Gaandeweg begon ik ook gedichten van anderen te lezen en leerde ik meer en meer van poëzie. Inmiddels durf ik wel een klein bundeltje te publiceren. Dat gaat hopelijk dit jaar nog gebeuren.


(c) tekening van Hans Boonk

De Rijmelaar is een oud, wijs mannetje dat mensen helpt door te luisteren en een gedichtje voor hen te maken.

Het boek, 'De Rijmelaar', heeft twintig verhaaltjes en komt na de zomer uit.

De Rijmelaar

Zoals waarschijnlijk elke rechtgeaarde vader, was ik volledig verloren toen mijn dochter geboren was. Nooit zal er een man zijn die meer en even onvoorwaardelijk en onbaatzuchtig van haar houdt als ik. En ook die emotie 'onderga' ik het best door erover te schrijven. Kleine, lieve gedichtjes werden het. Voor niemand anders bestemd dan voor mij en later, veel later ook voor haar. Mijn ego en nieuwsgierigheid wonnen het echter van mijn voornemen. De enkeling die ik ze toch liet lezen, vond ze leuk. Dus nu ik toch ben gaan publiceren, kunnen deze er ook wel bij. Maar niet zomaar. Rondom de gedichtjes voor mijn dochter is de Rijmelaar ontstaan. Deze figuur maakt deze gedichtjes ter plekke voor de mensen die naar hem toe komen. Dat doen ze omdat ze ergens mee zitten. De Rijmelaar luistert. Het belangrijkste echter, is dat hij een gedichtje maakt voor de bezoeker. Een eigen gedichtje waarmee de last beter te dragen is. Soms komen er ook onverwachte gasten, zoals Sinterklaas en het zandmannetje, die niet met een groot probleem rondlopen, Of toch?  Dan weer komt er een meisje wiens ouders gescheiden zijn. De Rijmelaar luistert en rijmt en dat is meestal genoeg.


Zwarte Post

Waarschijnlijk elke auteur heeft verhalen in zijn of haar hoofd. Die moeten eruit. Het ene verhaal is groter dan het ander. Tot heden waren mijn verhalen niet al te lang. Totdat er zich langzaam een verhaal begon te ontwikkelen in mijn fantasie. Een lang verhaal, een roman. Zwarte post is een lang project dat in gedeeltes wordt geschreven. Al naar gelang ik tijd heb. begin komend jaar wil ik het echter klaar hebben en uitgeven. Lees er iets meer over bij mijn uitgever Tulipa.