Wie is Max Lemon?

 

Schrijven als ontspanning

Als ontspanning schrijf ik graag verhalen, columns en gedichten. Ik heb een grote liefde voor taal zonder purist te zijn. Het liefst schrijf ik verhalen voor kinderen die ook door volwassenen gewaardeerd worden. Mijn uitgangspunt is dat verhalen, behalve inhoud, ook klank en ritme zijn. Je moet ze prettig hardop kunnen lezen. En zo schrijf ik ook.

Onderwijs

Behalve dat ik graag schrijf, ben ik actief in het onderwijs. Een enkele keer als gastdocent maar voornamelijk in interim managementfuncties op het gebied van bedrijfsvoering. 

Onderwijs is misschien wel het belangrijkste in elke maatschappij. Zonder (of met gebrekkig) onderwijs geen of onvoldoende opgeleide mensen en dus geen ontwikkeling, innovatie en vooruitgang. Onderwijs dient gericht te zijn op de optimale ontwikkeling van de individuele talenten van elke leerling en student. Daar kun je haast niet vroeg genoeg mee beginnen..

Geen spijt

Terugkijkend had ik waarschijnlijk niet gekozen voor economie en marketing maar eerder voor journalistiek en psychologie of voor onderwijskunde. Toch heb ik geen spijt van mijn keuzes. Dat heeft me tenslotte in het onderwijs gebracht, waar ik me thuis voel,